Twee eerste plaatsen tijdens afscheidswedstrijd Perke Boeijen

Zondag 20 november stond de thuiswedstrijd van E.O.Z.C. op het programma. In het zwembad van Laco werden de zwemverenigingen Z.V. Tiamat, AquAminos en de Wildert ontvangen om de tweede ronde van de competitie te zwemmen. In een volgepakt zwembad gingen de zwemverenigingen in verschillende series de strijd met elkaar aan. E.O.Z.C. liet zich hierin zeker niet onbetuigd en er werden verschillende PR’s en prijzen bij elkaar gezwommen.

Op de 50m vrije slag bij de meisjes wist Elin Boeijen de tweede plaats te behalen. Hetzelfde lukte Sara Boeijen op de 50m vrije slag bij de meisjes. Dit was nog maar een voorproefje want Sara ging er tevens vandoor met de eerste plaats op de 50m schoolslag. Jelle Veenhuis bereikte ook de eerste plaats maar dan op de 50m vrije slag bij de jongens. Daarnaast waren er twee derde plaatsen voor achtereenvolgens Thomas van Hout bij de 50m schoolslag jongens en Jill van Overbeek bij de 100m rugslag bij de meisjes. E.O.Z.C. kwam helemaal goed voor de dag bij de 100m wisselslag bij de meisjes waar Lynn van Overbeek de tweede en Martje van Hout de derde plaats bemachtigde.

Echter de grootste overwinning van de middag werd behaald door Perke Boeijen die tijdens zijn afscheidswedstrijd twee eerste plaatsen wist binnen te slepen op de 100m vlinderslag en 100m vrije slag bij de heren. Na een lange periode als wedstrijdzwemmer is het tijd voor een nieuwe generatie zwemmers. Perke heeft besloten te stoppen als wedstrijdzwemmer maar laat de zwemsport zeker niet los. Hij zal in de toekomst als official langs de badrand staan en zijn dochters aanmoedigen tijdens de zwemwedstrijden.

De volgende competitiewedstrijd staat op het programma op 29 januari 2023 in Vlijmen.