Regelmatig krijgen wij vragen van onze leden. Een aantal van deze vragen zullen wij op deze pagina beantwoorden.

Volgens welk zwemprogramma wordt door E.O.Z.C. zwemles aangeboden?

In 2017 is E.O.Z.C. overgestapt van het in Nederland veel gebruikte NPZ-opleidingsysteem naar Envoz. Envoz is de eerste Nederlandse aanbieder van een in Europa gecertificeerd zwemlesprogramma.

Het in Nederland bekendste ABC-programma wordt beheerd door het NPZ, maar is slechts één van de vele opleidingsprogramma’s die zijn toegestaan. De zwembond K.N.Z.B. heeft bijvoorbeeld het programma Superspetters dat ook minimaal gelijkwaardig is aan het ABC van NPZ. Het opleidingsprogramma van Envoz leidt op tot diploma’s die in geheel Europa worden geaccepteerd. Dat is wel zo handig op vakantie!

NAAR KALENDER NAAR KALENDER
Waarom gebruiken we de namen Zeehond en Zwaardvis?

De namen die we gebruiken in ons zwemaanbod voor de diplomagroepen zijn afkomstig uit het lesprogramma van Envoz. Zeehond staat gelijk aan het Diploma C, Zwaardvis is gelijkwaardig aan Zwemvaardigheid.

NAAR KALENDER NAAR KALENDER
Is het C-diploma van mijn kind gelijkwaardig aan het Zeehond diploma van E.O.Z.C.?

Zwemmen bij E.O.Z.C begint doorgaans bij het Zeehond diploma. We willen graag dat al onze leden dezelfde gedegen basis bezitten voordat ze doorgroeien naar het Snorkelen, Zwaardvis of Swimkick. Hierdoor bereiken we dat deze groepen hun programma op het beoogde tempo kunnen doorlopen.

Wij beoordelen het niveau van alle nieuwe jeugdleden. Het kan dus voorkomen dat wij adviseren om een kind met het C-diploma aan het Zeehond diploma te laten deelnemen. Bijvoorbeeld als sinds het behalen van het C-diploma lange tijd niet meer serieus is gezwommen. De veiligheid van uw kind, onze leden is hierbij het allesbepalende uitgangspunt.

NAAR KALENDER NAAR KALENDER
Zijn er deze week nog zwemlessen of is het al vakantie?

Alle actuele informatie staat in de kalender, onder het kopje actueel.

NAAR KALENDER NAAR KALENDER
Kunnen jullie ons vertellen wanneer er wedstrijden zijn?

Alle wedstrijden staan aangegeven in de kalender, onder het kopje actueel.

NAAR KALENDER NAAR KALENDER
Mijn kind heeft zijn/haar diploma behaald. Hoe kan ik hem/haar afmelden voor de zwemlessen?

U kunt uw kind afmelden door een e-mail te sturen naar ledenadministratie@eozc.nl

Mijn kind heeft het Diploma C behaald. Stopt het lidmaatschap van E.O.Z.C automatisch?

Ontvangen we geen afmelding van u, dan gaan wij ervan uit dat uw kind blijft zwemmen bij een van de andere groepen. Het is na het behalen van het Zeehonddiploma immers mogelijk om door te gaan voor snorkelen, zwaardvis of vanaf seizoen 2019-2020 swimfun.

Kan ik een keer op het zwembad naar mijn kind komen kijken?

U kunt altijd vanuit de kantine naar de zwemles komen kijken. Ook organiseren we regelmatig een kijkdag in het bad voor de kinderen in de diplomagroepen. Wanneer deze dag vlak voor het diplomazwemmen valt wordt dan ook bekend gemaakt of uw kind op mag. Deze kijkdag wordt apart gecommuniceerd. De kijkdagen staan ook in de kalender.

NAAR KALENDER NAAR KALENDER
Is de KNZB contributie verplicht, ook al zwem ik geen wedstrijden?

E.O.Z.C. is aangesloten bij de K.N.Z.B., hierdoor zijn we verplicht om per lid jaarlijks contributie af te dragen. Deze contributie wordt jaarlijks geïncasseerd in januari of bij een nieuw lidmaatschap. Dit tarief wordt jaarlijks bijgesteld en is te vinden op de tarievenpagina, onder het kopje informatie.

NAAR TARIEVEN NAAR TARIEVEN
Wanneer moet mijn kind met kleren zwemmen en wat zijn de kledingeisen?

Zwemt uw kind bij Diploma C of bij Zwaardvis dan wordt er tijdens de kijkdag en iedere eerste volle week  van de maand met kleren aan gezwommen. Zwemt uw kind 2x per week, dan zwemt hij/zij 2 keer in de desbetreffende week met kleren aan. De exacte data kunt u terug vinden in de agenda (informatie – agenda).

De kledingeisen staan ook bij het Diploma C op pagina Ons aanbod vermeld.

NAAR KALENDER NAAR KALENDER
Mag mijn kind een proefles volgen?

Wanneer uw kind een keer mee wil zwemmen is dat zeker mogelijk. Voor een gratis proefles kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar juniorclub@eozc.nl. Graag in deze mail vermelden welk zwemniveau uw kind heeft. Zodat wij een goed advies kunnen geven over de mogelijke proefles. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.