Op deze pagina staat alle informatie vermeld over het zwemmen tijdens het coronavirus

Het Coronavirus heeft veel invloed op de gehele samenleving. Als zwemvereniging vinden we het belangrijk om het zwemmen op een veilige en verantwoorde manier aan te kunnen bieden. Om dit in goede banen te lijden is een werkgroep Herstart opgericht. De werkgroep Hertstart heeft als doel om zwemmen mogelijk te maken binnen de geldende kaders die door her RIVM, de KNZB en Laco worden opgesteld. Als zwemvereniging gebruiken we het ‘protocol verantwoord zwemmen’. Lees dit protocol door zodat je op de hoogte bent van de laatste updates. Zijn er vragen dan kunnen die via de mail corona@eozc.nl of op het zwembad gesteld worden aan de coronaverantwoordelijken.

 

Update 13 maart 2021

Beste leden,

Goed nieuws voor het kleuterzwemmen en diploma C. Vanaf woensdag 17 maart gaan we van start met beide groepen na de versoepelingen die zijn aangekondigd. Na intensief overleg met de K.N.Z.B. en de zwembadbranche is besloten dat alleen de zwemlessen gebaseerd op ‘blijven drijven’ doorgang mogen vinden. Dit betekent dat alleen de groepen kleuterzwemmen en diploma C hiervoor in aanmerking komen. Op korte termijn zal een bericht verstuurd worden met daarin meer informatie over de start van beide groepen. Hopelijk zet deze positieve trend zich door en kunnen we binnenkort meer leden verwelkomen in het zwembad.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 4 februari 2021

Beste leden,

Het begin van 2021 is niet begonnen zoals we gehoopt hadden. Een avondklok en nog geen zicht op de start van alle sportieve activiteiten binnen de zwemvereniging. Het enige positieve nieuws is dat we de verenigingscontributie over de eerste lockdown periode hebben kwijtgescholden (zie ledenbrief). Dit is natuurlijk een kleine pleister op de wonden want we willen natuurlijk niets liever dan weer een duik nemen in het zwembad. Houd vol en pas goed op elkaar en hopelijk kunnen we elkaar weer snel ontmoeten op het zwembad.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 4 november 2020

Beste leden,

Zoals in de mail beschreven is naar alle leden wordt het zwemmen weer opgestart vanaf vrijdag 20 november. We zwemmen volgens de hieronder beschreven regels en aangepaste zwemtijden (zie zwemschema mail). We hanteren deze regels om de mogelijkheid op besmettingen zo klein mogelijk te maken. Houd je dus aan de voorgeschreven regels!

Omkleden:

 • Omkleden vooraf dient thuis te gebeuren. Kom met badkleding onder je kleren aan naar het zwembad. In de horeca-wachtruimte van Laco kan bovenkleding worden uitgedaan en in een tas mee naar de zwemruimte worden genomen. Verzoek om zo snel mogelijk het water in te gaan.
 • Na het zwemmen mag er niet gedoucht worden en kan er alleen worden omgekleed in de 1-persoons kleedcellen. Dit geldt ook voor ouders die hun kind / kleuter moeten helpen met aankleden.
 • Kinderen < 12 jaar die zich alleen kunnen aankleden, mogen gebruik maken van de groepsruimtes.
 • Ouders van het babyzwemmen mogen met hun kind wel gebruik maken van de grote kleedruimtes.
 • Voor iedereen boven de 12 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in de horeca-wachtruimte en vanaf het verlaten van de 1-persoons kleedcellen. Dus ook tijdens het uitkleden geldt: mondkapje verplicht dragen!

ALGEMEEN: Leeftijd 0 tot 18 jaar: Kinderen; leeftijd vanaf 18 jaar: Volwassenen

 • Als er in het zwembad alléén Kinderen zwemmen, geldt er géén maximum van 30 personen
 • Bij gemengde groepen (Kinderen en Volwassenen, bijv. bij het babyzwemmen) of bij groepen met alleen Volwassenen, geldt een maximum van 30 personen, in dit groepsverband tellen dus ook de allerkleinste kinderen wel mee in de groepsgrootte
 • Bij Volwassenen mogen maximaal 4 personen tegelijk in een baan zwemmen. Met vijf banen zitten we dus bij 20 Volwassenen aan de maximale capaciteit in het wedstrijdbad en is er ruimte voor 5 baby’s + ouders in het instructiebad
 • Instructeurs en medewerkers tellen niet mee bij de bepaling van de groepsgrootte

Als er vragen zijn horen we het graag. Spreek ons aan op het bad of stuur een mail naar corona@eozc.nl

Veel zwemplezier.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 9 november 2020

Beste leden,

Zoals alle leden in de toegestuurde brief hebben kunnen lezen zijn de zwemlessen tot 20 november gestaakt.  Hoe de opstart er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk en hopen we z.s.m. te kunnen melden. Komende donderdag (12 november) staat de algemene ledenvergadering gepland. Graag nodigen we via deze weg alle leden uit om hierbij online aanwezig te zijn. De uitnodiging met de link voor de ALV is onlangs gemaild.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 4 november 2020

Beste leden,

Ondanks de maatregelen die we de laatste weken hebben opgesteld zijn we genoodzaakt de komende twee weken de zwemactiviteiten voor zwemmers > 13 jaar te staken. Omdat er op dit moment nog onduidelijkheid is over de zwemactiviteiten van kinderen < 13 jaar zijn we op dit moment in gesprek met Laco om hier uitsluitsel over te kunnen geven. De maatregelen die gisteren vanuit de overheid en het RIVM van kracht zijn betekent dat we vanaf 4 november (22:00 uur) t/m 18 november geen zwemlessen aanbieden voor alle zwemmers >13 jaar. Woensdag 4 november kan er dus nog gezwommen worden. We hopen z.s.m. duidelijk te kunnen geven over de zwemlessen van de kinderen < 13 jaar.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 22 augustus 2020

We gaan weer beginnen!

Iedereen is weer terug van een welverdiende vakantie en het nieuwe zwemseizoen gaat komende week van start. Nu is natuurlijk de vraag onder welke voorwaarden we onze zwemactiviteiten op gaan starten. Afgelopen weken zijn er verschillende wijzigingen geweest op het “protocol verantwoord zwemmen”. Als vereniging gebruiken we dit protocol om op een verantwoorde en veilige manier te kunnen zwemmen. De belangrijkste punten die voor ons van toepassing zijn:

 • Alle zwemactiviteiten gaan volgens het nieuwe zwemrooster van start
 • Tijdens de zwemactiviteiten is geen afstand beperking van kracht
 • Na de zwemactiviteiten dient de 1,5 meter afstand gehanteerd te worden (dit geldt niet voor basisschoolkinderen)
 • Je hoeft niet meer thuis de zwemkleding aan te doen
 • Alle zwemmaterialen mogen gebruikt worden (incl. eigen snorkelspullen)
 • Douchen na het zwemmen is mogelijk (let op de 1,5 meter regel)
 • Omkleden in de kleedcellen. Basisschoolkinderen en babyzwemmers kunnen gebruik maken van de grote kleedhokken
 • Ouders zijn weer welkom op het zwembad. Let wel op de 1,5 meter regel
 • Heb je ziekteverschijnselen blijf dan thuis

We zijn blij dat we alle zwemactiviteiten weer op kunnen starten. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we de regels naleven en we kunnen genieten van de zwemsport.

Als er toch nog vragen zijn dan kunnen deze gesteld worden aan de coronaverantwoordelijke op het zwembad. Deze is niet direct herkenbaar maar vraag er naar bij een instructeur of een lid van het bestuur.

Veel zwemplezier

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.