Dit jaar worden de clubkampioenschappen georganiseerd op vrijdagavond 28 juni (18:30 – 20:30 uur).

De clubkampioenschappen zijn een jaarlijkse zwemactiviteit waarbij de zwemmers binnen E.O.Z.C. de strijd met elkaar aan gaan. Een leuke activiteit waarbij de zwemmers zich onderling kunnen meten maar ook de eigen persoonlijke records kunnen verbeteren.

Tijdens de clubkampioenschappen wordt er gezwommen tegen zwemmers die in dezelfde zwemgroepen zwemmen of dezelfde leeftijd hebben. Dit om de wedstrijden eerlijk en spannend te houden. De groepen en zwemafstanden worden daarbij als volgt ingedeeld:

  • Diploma C – SwimFun – Snorkelen – Starters – BC cursus jeugd

25 meter schoolslag

25 meter borstcrawl

  • Swimkick – Wedstrijdgroep (meisjes t/m 15 jaar en jongens t/m 18 jaar)

50 meter schoolslag

50 meter rugslag

  • Wedstrijdgroep (dames vanaf 16 jaar en heren vanaf 19 jaar)

100 meter schoolslag

100 meter borstcrawl

50 meter rugslag

  • Masters – Vrienden van E.O.Z.C. – Vrijwilligers discozwemmen

50 meter schoolslag

100 meter borstcrawl

50 meter rugslag

  • Borstcrawlgroep

25 meter vrije slag

50 meter vrije slag

100 meter vrije slag

Na de zwemwedstrijd sluiten we ludiek af met een heuse mattencompetitie waarbij in gemengde groepen gestreden wordt om de eer.

We gaan er tijdens de clubkampioenschappen vanuit dat alle zwemmers van E.O.Z.C. aan deze activiteit deelnemen. Wanneer dit niet mogelijk is willen we vragen dit via onderstaande link door te geven. Dit vanwege de voorbereiding en wedstrijdindeling tijdens dit leuke evenement.

Tijdens de clubkampioenschappen kunnen ouders op het zwembad plaatsnemen om hun kind te komen aanmoedigen. Dus kom gezellig kijken!

Na de clubkampioenschappen is er een gezellig samenzijn om het zwemseizoen af te sluiten. We hopen je te zien op vrijdag 28 juni!