Update coronavirus (22-8-2020), Start nieuwe zwemseizoen

Update 22 augustus 2020

Beste leden,

We gaan weer beginnen!

Iedereen is weer terug van een welverdiende vakantie en het nieuwe zwemseizoen gaat komende week van start. Nu is natuurlijk de vraag onder welke voorwaarden we onze zwemactiviteiten op gaan starten. Afgelopen weken zijn er verschillende wijzigingen geweest op het “protocol verantwoord zwemmen”. Als vereniging gebruiken we dit protocol om op een verantwoorde en veilige manier te kunnen zwemmen. De belangrijkste punten die voor ons van toepassing zijn:

  • Alle zwemactiviteiten gaan volgens het nieuwe zwemrooster van start
  • Tijdens de zwemactiviteiten is geen afstand beperking van kracht
  • Na de zwemactiviteiten dient de 1,5 meter afstand gehanteerd te worden (dit geldt niet voor basisschoolkinderen)
  • Je hoeft niet meer thuis de zwemkleding aan te doen
  • Alle zwemmaterialen mogen gebruikt worden (incl. eigen snorkelspullen)
  • Douchen na het zwemmen is mogelijk (let op de 1,5 meter regel)
  • Omkleden in de kleedcellen. Basisschoolkinderen en babyzwemmers kunnen gebruik maken van de grote kleedhokken
  • Ouders zijn weer welkom op het zwembad. Let wel op de 1,5 meter regel
  • Heb je ziekteverschijnselen blijf dan thuis

We zijn blij dat we alle zwemactiviteiten weer op kunnen starten. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we de regels naleven en we kunnen genieten van de zwemsport.

Als er toch nog vragen zijn dan kunnen deze gesteld worden aan de coronaverantwoordelijke op het zwembad. Deze is niet direct herkenbaar maar vraag er naar bij een instructeur of een lid van het bestuur.

Veel zwemplezier

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 3 juni 2020

Beste leden,

De kop is eraf!

De zwemlessen zijn alweer een aantal weken van start. Inmiddels is iedereen gewend aan de regels rondom het zwemmen in coronatijd. Zelfs hebben we een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen bij onze zwemvereniging. Zwemmen in coronatijd vraagt veel van alle leden, onze complimenten hoe iedereen hiermee omgaat. Alle informatie wat betrekking heeft met corona (zwemtijden, protocol etc.) is te vinden op de website onder de button PROTOCOL CORONA op de homepage van onze website. Als er toch nog vragen zijn kunnen deze gemaild worden naar corona@eozc.nl

Veel zwemplezier

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 15 mei 2020

Beste leden,

We gaan weer beginnen!!

Het protocol is gereed en alle voorbereidingen zijn getroffen om vanaf volgende week weer van start te gaan. Alle leden hebben inmiddels een brief ontvangen met daarin een duidelijke uiteenzetting van de maatregelen die we als vereniging getroffen hebben. Neem het protocol goed door zodat we een veilige zwemomgeving kunnen creëren voor zwemmers en instructeurs. Zijn er nog vragen neem dan gerust contact op via corona@eozc.nl. Alle informatie is tevens op de website te vinden onder het kopje PROTOCOL CORONA.

Veel zwemplezier

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 12 mei 2020

Beste leden,

Zoals in de brief naar alle leden is beschreven hebben we een werkgroep Herstart opgericht om het zwemmen in coronatijd mogelijk te maken. Op dit moment zijn we druk bezig om alle protocollen gereed te maken om vanaf volgende week weer een duik in het zwembad te kunnen nemen. Eind deze week kan je een mail verwachten waarin alle informatie staat beschreven over de aanpassingen die we hebben genomen om veilig en verantwoord te kunnen zwemmen. Wij hebben er veel zin in om weer van start te gaan.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 7 mei 2020

Beste leden,

Woensdag 6 mei heeft het kabinet in samenspraak met het RIVM de coronamaatregelen versoepelt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de binnenzwembaden vanaf 11 mei weer open mogen. Nu is de vraag kunnen we als zwemvereniging dan weer beginnen? Om deze vraag te beantwoorden gaan we op korte termijn in gesprek met de exploitant Laco, KNZB en de gemeente Oirschot om dit te bespreken. Meerdere partijen moeten dus groen licht geven om weer een duik in het zwembad te kunnen nemen. Naast gesprekken met deze partijen gaan we aan de slag met een protocol zodat leden op een veilige en verantwoorde manier deel kunnen nemen aan de lessen. Als we meer informatie hebben over een startdatum en de maatregelen zullen we dit z.s.m. communiceren naar de leden.

Met vriendelijke groet,

Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 1 mei 2020

Beste leden,

Dinsdag 21 april zijn de richtlijnen aangepast waardoor sporten voor de jeugd onder bepaalde voorwaarden mogelijk is. Het RIVM en het kabinet hebben besloten dat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar vanaf 29 april buiten met elkaar mogen sporten, waarbij de leeftijdsgroep 13-18 jaar anderhalve meter afstand tot elkaar moet houden. Deze regeling wordt gehanteerd tot 20 mei waarna de situatie opnieuw beoordeeld wordt. Voor onze zwemvereniging biedt deze aanpassing natuurlijk hoop voor de toekomst maar nog niet de mogelijkheden om onze zwemactiviteiten weer op te pakken. Hiervoor zijn we naast het RIVM en het kabinet tevens afhankelijk van sportcentrum Laco waar we het zwembad van huren. Tot 20 mei is dit zwembad gesloten waardoor we als vereniging geen gebruik kunnen maken van de versoepeling die ingevoerd is voor sportende jeugd. We zullen dus af moeten wachten wat het RIVM en het kabinet beslissen op 20 mei wanneer een nieuwe update komt.

Het is een sprankje hoop wat er misschien voor zorgt dat we als zwemvereniging dit zwemseizoen toch nog van start kunnen gaan. Tot die tijd wensen we iedereen een goede gezondheid toe. Als je toch in conditie wil blijven kan je nog altijd gebruik maken van het landtrainingsprogramma van de KNZB: bit.ly/mzc-landtraining

Met vriendelijke groet,

Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 1 april 2020

Beste leden,

De gevolgen van het Corona virus zijn voelbaar en heeft een grote impact op het sociale leven. Na de laatste update is er weer veel gebeurd en zijn de Coronamaatregelen verlengd t/m dinsdag 28 april. Dit betekent dat we tot die tijd de zwemactiviteiten niet op kunnen starten en we ons moeten houden aan de landelijke richtlijnen.

Als bestuur staan we echter niet stil en brengen we de gevolgen van de Corona crisis in kaart voor onze zwemvereniging. Naast dat we niet kunnen zwemmen spelen er veel zaken op de achtergrond die voortvloeien uit de landelijke maatregelen die getroffen zijn. Om de leden te informeren over de stand van zaken van een aantal belangrijke punten is er een brief opgesteld. Hierin proberen we een update te geven over uiteenlopende zaken die binnen onze vereniging spelen. Deze brief zal op korte termijn via de mail verstuurd worden naar alle leden. Als er naar aanleiding van deze brief vragen zijn dan kunnen deze gestuurd worden naar info@eozc.nl.

Dan even totaal iets anders

Om toch een beetje in conditie te blijven biedt de KNZB een landtrainingsprogramma aan. Dit is een gratis training waarbij je om de paar dagen een work-out krijgt die gericht is op de zwemsport. Een leuk programma waarmee je in deze Corona tijd toch in goede conditie kan blijven. De link voor dit trainingsprogramma is bit.ly/mzc-landtraining. Ik zou zeggen allemaal inschrijven zodat we na de Corona tijd fit aan de start staan voor de laatste weken van dit zwemseizoen.

Als laatste hopen we iedereen weer in goede gezondheid te zien op het zwembad.

Met vriendelijke groet,

Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 12 maart 2020

Nu de landelijke richtlijnen zijn aangescherpt zijn alle zwemactiviteiten stilgelegd tot 6 april. Dit betekent dat de Algemene Ledenvergadering, kijkdagen en diplomazwemmen worden verplaatst tot nader orde. Wij hopen dat we na 6 april alle zwemactiviteiten weer op te kunnen starten, echter zullen we de richtlijnen volgen die ons via de officiële kanalen worden geadviseerd. Let goed op elkaar en hopelijk zien we elkaar weer in goede gezondheid terug in het zwembad.

Met vriendelijke groet,

Bestuur E.O.Z.C.