Update coronavirus (13-03-2021)

Update 13 maart 2021

Beste leden,

Goed nieuws voor het kleuterzwemmen en diploma C. Vanaf woensdag 17 maart gaan we van start met beide groepen na de versoepelingen die zijn aangekondigd. Na intensief overleg met de K.N.Z.B. en de zwembadbranche is besloten dat alleen de zwemlessen gebaseerd op ‘blijven drijven’ doorgang mogen vinden. Dit betekent dat alleen de groepen kleuterzwemmen en diploma C hiervoor in aanmerking komen. Op korte termijn zal een bericht verstuurd worden met daarin meer informatie over de start van beide groepen. Hopelijk zet deze positieve trend zich door en kunnen we binnenkort meer leden verwelkomen in het zwembad.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 4 februari 2021

Beste leden,

Het begin van 2021 is niet begonnen zoals we gehoopt hadden. Een avondklok en nog geen zicht op de start van alle sportieve activiteiten binnen de zwemvereniging. Het enige positieve nieuws is dat we de verenigingscontributie over de eerste lockdown periode hebben kwijtgescholden (zie ledenbrief). Dit is natuurlijk een kleine pleister op de wonden want we willen natuurlijk niets liever dan weer een duik nemen in het zwembad. Houd vol en pas goed op elkaar en hopelijk kunnen we elkaar weer snel ontmoeten op het zwembad.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 4 november 2020

Beste leden,

Zoals in de mail beschreven is naar alle leden wordt het zwemmen weer opgestart vanaf vrijdag 20 november. We zwemmen volgens de hieronder beschreven regels en aangepaste zwemtijden (zie zwemschema mail). We hanteren deze regels om de mogelijkheid op besmettingen zo klein mogelijk te maken. Houd je dus aan de voorgeschreven regels!

Omkleden:

 • Omkleden vooraf dient thuis te gebeuren. Kom met badkleding onder je kleren aan naar het zwembad. In de horeca-wachtruimte van Laco kan bovenkleding worden uitgedaan en in een tas mee naar de zwemruimte worden genomen. Verzoek om zo snel mogelijk het water in te gaan.
 • Na het zwemmen mag er niet gedoucht worden en kan er alleen worden omgekleed in de 1-persoons kleedcellen. Dit geldt ook voor ouders die hun kind / kleuter moeten helpen met aankleden.
 • Kinderen < 12 jaar die zich alleen kunnen aankleden, mogen gebruik maken van de groepsruimtes.
 • Ouders van het babyzwemmen mogen met hun kind wel gebruik maken van de grote kleedruimtes.
 • Voor iedereen boven de 12 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in de horeca-wachtruimte en vanaf het verlaten van de 1-persoons kleedcellen. Dus ook tijdens het uitkleden geldt: mondkapje verplicht dragen!

ALGEMEEN: Leeftijd 0 tot 18 jaar: Kinderen; leeftijd vanaf 18 jaar: Volwassenen

 • Als er in het zwembad alléén Kinderen zwemmen, geldt er géén maximum van 30 personen
 • Bij gemengde groepen (Kinderen en Volwassenen, bijv. bij het babyzwemmen) of bij groepen met alleen Volwassenen, geldt een maximum van 30 personen, in dit groepsverband tellen dus ook de allerkleinste kinderen wel mee in de groepsgrootte
 • Bij Volwassenen mogen maximaal 4 personen tegelijk in een baan zwemmen. Met vijf banen zitten we dus bij 20 Volwassenen aan de maximale capaciteit in het wedstrijdbad en is er ruimte voor 5 baby’s + ouders in het instructiebad
 • Instructeurs en medewerkers tellen niet mee bij de bepaling van de groepsgrootte

Als er vragen zijn horen we het graag. Spreek ons aan op het bad of stuur een mail naar corona@eozc.nl

Veel zwemplezier.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 9 november 2020

Beste leden,

Zoals alle leden in de toegestuurde brief hebben kunnen lezen zijn de zwemlessen tot 20 november gestaakt.  Hoe de opstart er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk en hopen we z.s.m. te kunnen melden. Komende donderdag (12 november) staat de algemene ledenvergadering gepland. Graag nodigen we via deze weg alle leden uit om hierbij online aanwezig te zijn. De uitnodiging met de link voor de ALV is onlangs gemaild.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 4 november 2020

Beste leden,

Ondanks de maatregelen die we de laatste weken hebben opgesteld zijn we genoodzaakt de komende twee weken de zwemactiviteiten voor zwemmers > 13 jaar te staken. Omdat er op dit moment nog onduidelijkheid is over de zwemactiviteiten van kinderen < 13 jaar zijn we op dit moment in gesprek met Laco om hier uitsluitsel over te kunnen geven. De maatregelen die gisteren vanuit de overheid en het RIVM van kracht zijn betekent dat we vanaf 4 november (22:00 uur) t/m 18 november geen zwemlessen aanbieden voor alle zwemmers >13 jaar. Woensdag 4 november kan er dus nog gezwommen worden. We hopen z.s.m. duidelijk te kunnen geven over de zwemlessen van de kinderen < 13 jaar.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 22 augustus 2020

Beste leden,

We gaan weer beginnen!

Iedereen is weer terug van een welverdiende vakantie en het nieuwe zwemseizoen gaat komende week van start. Nu is natuurlijk de vraag onder welke voorwaarden we onze zwemactiviteiten op gaan starten. Afgelopen weken zijn er verschillende wijzigingen geweest op het “protocol verantwoord zwemmen”. Als vereniging gebruiken we dit protocol om op een verantwoorde en veilige manier te kunnen zwemmen. De belangrijkste punten die voor ons van toepassing zijn:

 • Alle zwemactiviteiten gaan volgens het nieuwe zwemrooster van start
 • Tijdens de zwemactiviteiten is geen afstand beperking van kracht
 • Na de zwemactiviteiten dient de 1,5 meter afstand gehanteerd te worden (dit geldt niet voor basisschoolkinderen)
 • Je hoeft niet meer thuis de zwemkleding aan te doen
 • Alle zwemmaterialen mogen gebruikt worden (incl. eigen snorkelspullen)
 • Douchen na het zwemmen is mogelijk (let op de 1,5 meter regel)
 • Omkleden in de kleedcellen. Basisschoolkinderen en babyzwemmers kunnen gebruik maken van de grote kleedhokken
 • Ouders zijn weer welkom op het zwembad. Let wel op de 1,5 meter regel
 • Heb je ziekteverschijnselen blijf dan thuis

We zijn blij dat we alle zwemactiviteiten weer op kunnen starten. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we de regels naleven en we kunnen genieten van de zwemsport.

Als er toch nog vragen zijn dan kunnen deze gesteld worden aan de coronaverantwoordelijke op het zwembad. Deze is niet direct herkenbaar maar vraag er naar bij een instructeur of een lid van het bestuur.

Veel zwemplezier

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 3 juni 2020

Beste leden,

De kop is eraf!

De zwemlessen zijn alweer een aantal weken van start. Inmiddels is iedereen gewend aan de regels rondom het zwemmen in coronatijd. Zelfs hebben we een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen bij onze zwemvereniging. Zwemmen in coronatijd vraagt veel van alle leden, onze complimenten hoe iedereen hiermee omgaat. Alle informatie wat betrekking heeft met corona (zwemtijden, protocol etc.) is te vinden op de website onder de button PROTOCOL CORONA op de homepage van onze website. Als er toch nog vragen zijn kunnen deze gemaild worden naar corona@eozc.nl

Veel zwemplezier

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 15 mei 2020

Beste leden,

We gaan weer beginnen!!

Het protocol is gereed en alle voorbereidingen zijn getroffen om vanaf volgende week weer van start te gaan. Alle leden hebben inmiddels een brief ontvangen met daarin een duidelijke uiteenzetting van de maatregelen die we als vereniging getroffen hebben. Neem het protocol goed door zodat we een veilige zwemomgeving kunnen creëren voor zwemmers en instructeurs. Zijn er nog vragen neem dan gerust contact op via corona@eozc.nl. Alle informatie is tevens op de website te vinden onder het kopje PROTOCOL CORONA.

Veel zwemplezier

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 12 mei 2020

Beste leden,

Zoals in de brief naar alle leden is beschreven hebben we een werkgroep Herstart opgericht om het zwemmen in coronatijd mogelijk te maken. Op dit moment zijn we druk bezig om alle protocollen gereed te maken om vanaf volgende week weer een duik in het zwembad te kunnen nemen. Eind deze week kan je een mail verwachten waarin alle informatie staat beschreven over de aanpassingen die we hebben genomen om veilig en verantwoord te kunnen zwemmen. Wij hebben er veel zin in om weer van start te gaan.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Herstart en Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 7 mei 2020

Beste leden,

Woensdag 6 mei heeft het kabinet in samenspraak met het RIVM de coronamaatregelen versoepelt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de binnenzwembaden vanaf 11 mei weer open mogen. Nu is de vraag kunnen we als zwemvereniging dan weer beginnen? Om deze vraag te beantwoorden gaan we op korte termijn in gesprek met de exploitant Laco, KNZB en de gemeente Oirschot om dit te bespreken. Meerdere partijen moeten dus groen licht geven om weer een duik in het zwembad te kunnen nemen. Naast gesprekken met deze partijen gaan we aan de slag met een protocol zodat leden op een veilige en verantwoorde manier deel kunnen nemen aan de lessen. Als we meer informatie hebben over een startdatum en de maatregelen zullen we dit z.s.m. communiceren naar de leden.

Met vriendelijke groet,

Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 1 mei 2020

Beste leden,

Dinsdag 21 april zijn de richtlijnen aangepast waardoor sporten voor de jeugd onder bepaalde voorwaarden mogelijk is. Het RIVM en het kabinet hebben besloten dat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar vanaf 29 april buiten met elkaar mogen sporten, waarbij de leeftijdsgroep 13-18 jaar anderhalve meter afstand tot elkaar moet houden. Deze regeling wordt gehanteerd tot 20 mei waarna de situatie opnieuw beoordeeld wordt. Voor onze zwemvereniging biedt deze aanpassing natuurlijk hoop voor de toekomst maar nog niet de mogelijkheden om onze zwemactiviteiten weer op te pakken. Hiervoor zijn we naast het RIVM en het kabinet tevens afhankelijk van sportcentrum Laco waar we het zwembad van huren. Tot 20 mei is dit zwembad gesloten waardoor we als vereniging geen gebruik kunnen maken van de versoepeling die ingevoerd is voor sportende jeugd. We zullen dus af moeten wachten wat het RIVM en het kabinet beslissen op 20 mei wanneer een nieuwe update komt.

Het is een sprankje hoop wat er misschien voor zorgt dat we als zwemvereniging dit zwemseizoen toch nog van start kunnen gaan. Tot die tijd wensen we iedereen een goede gezondheid toe. Als je toch in conditie wil blijven kan je nog altijd gebruik maken van het landtrainingsprogramma van de KNZB: bit.ly/mzc-landtraining

Met vriendelijke groet,

Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 1 april 2020

Beste leden,

De gevolgen van het Corona virus zijn voelbaar en heeft een grote impact op het sociale leven. Na de laatste update is er weer veel gebeurd en zijn de Coronamaatregelen verlengd t/m dinsdag 28 april. Dit betekent dat we tot die tijd de zwemactiviteiten niet op kunnen starten en we ons moeten houden aan de landelijke richtlijnen.

Als bestuur staan we echter niet stil en brengen we de gevolgen van de Corona crisis in kaart voor onze zwemvereniging. Naast dat we niet kunnen zwemmen spelen er veel zaken op de achtergrond die voortvloeien uit de landelijke maatregelen die getroffen zijn. Om de leden te informeren over de stand van zaken van een aantal belangrijke punten is er een brief opgesteld. Hierin proberen we een update te geven over uiteenlopende zaken die binnen onze vereniging spelen. Deze brief zal op korte termijn via de mail verstuurd worden naar alle leden. Als er naar aanleiding van deze brief vragen zijn dan kunnen deze gestuurd worden naar info@eozc.nl.

Dan even totaal iets anders

Om toch een beetje in conditie te blijven biedt de KNZB een landtrainingsprogramma aan. Dit is een gratis training waarbij je om de paar dagen een work-out krijgt die gericht is op de zwemsport. Een leuk programma waarmee je in deze Corona tijd toch in goede conditie kan blijven. De link voor dit trainingsprogramma is bit.ly/mzc-landtraining. Ik zou zeggen allemaal inschrijven zodat we na de Corona tijd fit aan de start staan voor de laatste weken van dit zwemseizoen.

Als laatste hopen we iedereen weer in goede gezondheid te zien op het zwembad.

Met vriendelijke groet,

Bestuur E.O.Z.C.

 

Update 12 maart 2020

Nu de landelijke richtlijnen zijn aangescherpt zijn alle zwemactiviteiten stilgelegd tot 6 april. Dit betekent dat de Algemene Ledenvergadering, kijkdagen en diplomazwemmen worden verplaatst tot nader orde. Wij hopen dat we na 6 april alle zwemactiviteiten weer op te kunnen starten, echter zullen we de richtlijnen volgen die ons via de officiële kanalen worden geadviseerd. Let goed op elkaar en hopelijk zien we elkaar weer in goede gezondheid terug in het zwembad.

Met vriendelijke groet,

Bestuur E.O.Z.C.